Solar Board

Compacte & milieu vriendelijke zwembadverwarming

Deze zwembadverwarming bord is compact en heeft super rendement. Deze zwembadverwarming verwarmt uw zwembad op zonnige dagen met een aantal graden. 

Voordelen van deze compacte zwembadverwarming

 • Doordat deze zwembadverwarming werkt op zonne-energie is het een milieu vriendelijke manier van verwarmen.
 • In tegenstelling tot warmtepompen zorgt deze verwarming niet voor extra energiekosten.
 • Deze verwarming neemt minder plaats in dan traditionele collector zonnematten. Hierdoor is het systeem ideaal voor mensen met beperkte ruimte in de tuin. Door het slimme ontwerp van het bord profiteert u van verwarmt water, maar heeft u hier minder ruimte voor nodig.
 • Er zijn meerdere borden op elkaar aan te sluiten, waardoor u ook de zwembaden groter dan 12.000 liter kunt verwarmen.
 • Door meerdere borden op elkaar aan te sluiten vergroot u de verwarmcapaciteit bij de zwembaden tot 36.000 liter.

Solar Board is eenvoudig en snel te installeren

Het in elkaar zetten en aansluiten neemt slechts enkele minuten in beslag. U sluit de collector verwarming aan tussen de filterpomp en de retour-opening van uw zwembad. U heeft alleen een schroevendraaier nodig om de verwarming op uw pomp en zwembad aan te sluiten. Er hoeven geen snoeren aangesloten te worden. 

Verwarm uw zwembad met 1°C per 2 tot 5 uur

Deze solar bord collector verwarming is gemakkelijk om uw zwembad te verwarmen. Hoe groter uw zwembad, hoe langer uw verwarming echter nodig heeft om de gemiddelde watertemperatuur met 1°C te laten stijgen (tot max. 5 uur op een warme dag). Naast de omvang van uw zwembad is de mate van verwarming daarnaast afhankelijk van de 2 volgende factoren. Ten eerste is het weer van invloed. Hoe warmer en zonniger het is, hoe sneller uw water verwarmt wordt. Te tweede is de plaatsing van het paneel van invloed op de mate van de verwarming van uw zwembad. Hoe meer zon het paneel opvangt, hoe groter het effect van de verwarming. 

Minimale capaciteit filterpomp voor deze zwembadverwarming

Om deze collector zwembadverwarming te gebruiken heeft u een filterpomp van minimaal 4.500 liter per uur nodig. U kunt ook een krachtigere pomp op de zwembadverwarming aansluiten. De zwembadverwarming is aan te sluiten op alle filterpompen met een aansluiting van 38/32 mm.

 • Benodigde pompcapaciteit bij plaatsing bord op de grond: 4.500 liter/uur
 • Benodigde pompcapaciteit bij hogere plaatsing bord (bv op dak): 8.000 liter/uur

Indien u meerdere exemplaren achter elkaar plaatst neemt de benodigde minimale pompcapaciteit toe. Dit geldt ook als de afstand tussen de pomp en de solar-verwarming toeneemt. 

Voor welke zwembaden is de verwarming geschikt?

Deze zwembadverwarming is bij ieder zwembad te gebruiken. Om de grotere zwembaden goed te verwarmen dient u meerdere solar borden te gebruiken. Dit kan eenvoudig door meegeleverde koppelslang. U heeft per 12.000 liter water 1 solar board nodig.

Neem de volgende stappen om uw zwembadverwarming aan te sluiten:

 1. Kies een goede plek voor de verwarming waar u optimaal van de zon profiteert.
 2. Installeer de 2 poten met behulp van een kruisschroevendraaier. Bevestig ook de meegeleverde slangaansluitingen aan uw bord.
 3. Schakel de filterpomp uit. Ontkoppel de retourslang van uw zwembad van de filterpomp.
 4. Bevestig de bij de zwembadverwarming meegeleverde lange slang aan uw filterpomp en aan uw solar bord (afhankelijk van de diameter van uw filterpomp uitgang dient u een 38-32 mm verloopstuk te gebruiken)
 5. Bevestig de retour-slang naar uw zwembad nu aan uw solar collector bord. (afhankelijk van de diameter van uw zwembad inlaat dient u een 38-32 mm verloopstuk te gebruiken)
zonne-collector heater, solar board zon collectoren solar bord kopen

Actieve filters