Zwembad Filterpomp
Om een goede waterkwaliteit in je zwembad te behouden, moet het water gefilterd worden. Een Intex filterpomp is daar uiterst geschikt voor. Bij ons vindt je alle Intex pompen zoals een Intex filterpomp of Intex zandfilterpomp om het water schoon en helder te houden. Een zwembadpomp van Intex zorgt voor voldoende watercirculatie en filtert het...
Om een goede waterkwaliteit in je zwembad te behouden, moet het water gefilterd worden. Een Intex filterpomp is daar uiterst geschikt voor. Bij ons vindt je alle Intex pompen zoals een Intex filterpomp of Intex zandfilterpomp om het water schoon en helder te houden. Een zwembadpomp van Intex zorgt voor voldoende watercirculatie en filtert het vuil uit het water. 

Schoon water houd u alleen met een goede pomp Regulier filterpompen, zoutwatersystemen en zandfilters Voor alle Intex zwembaden een geschikte filterpomp Intex filterpompen met Krystal Clear technologie. ook vervangbare filterpatronen en zwembad chloor los verkrijgbaar.

Intex filterpomp: soorten, prijzen & onderhoud

Een filterpomp vormt in elk zwembad een onmisbare schakel bij het op peil houden van de waterkwaliteit. De pomp zorgt voor de circulatie en de filter haalt alle vuildeeltjes uit het water. Je kunt kiezen uit twee filtersystemen: pompen met een los filterpatroon en zandfilterpompen. In dit artikel lees je meer over beide systemen en de aandachtspunten bij aanschaf van een intex filterpomp.

Intex pompen met filterpatroon

Dit type pomp werkt met losse filterpatronen en is vooral geschikt voor de wat kleinere intex zwembaden die niet al te veel filtercapaciteit vereisen. Deze zwembaden worden in de regel slechts korte tijd opgezet en worden na het seizoen weer netjes opgeborgen.

Intex pompen met een los filterpatroon (cartridge) zijn vrij goedkoop maar hebben wel het nadeel dat je de filter eens om de drie à vier weken moet vervangen. Deze filters zijn niet duur maar na een aantal jaar kunnen de kosten toch wel gaan oplopen. Maak je slechts voor korte periodes gebruik van de pomp, dan volstaat dit type prima en hoef je geen dure zandfilterpomp aan te schaffen.

Intex zandfilterpomp

Zandfilterpompen zijn duurder dan standaard filterpompen met een los patroon maar ze filteren het water erg goed. Bovendien hoef je met dit systeem geen filterpatronen meer te vervangen. Je dient de pomp slechts eenmalig met zand te vullen. Dit zand heeft een fijne structuur waardoor het alle verontreinigingen in het water goed kan opvangen.

Eens in de zoveel tijd kun je de filter in de ‘backwash’ positie zetten waardoor het zand vanzelf schoon gespoeld wordt. Dit type pomp is vooral geschikt voor de wat grotere opbouw- en inbouw zwembaden. Het zand in de filter moet een keer om de drie jaar vervangen worden.

Waar op letten bij aanschaf van een intex filterpomp?

Bij aanschaf van een pomp kun je op de volgende zaken letten: de capaciteit van de pomp tegenover uw waterinhoud en daarbij de diameter van de aansluiting en de plaats waar de pomp komt te staan. Groter is niet altijd beter, te groot is zelf onmogelijk. Vraag het ons.

Meer

Zwembad Filterpomp Er zijn 64 producten

Toont 1 - 64 van de 64 items
Toont 1 - 64 van de 64 items