Zwembad Filterpomp

Om een goede waterkwaliteit in je zwembad te behouden, moet het water gefilterd worden. Een Intex filterpomp is daar uiterst geschikt voor. Bij ons vindt je alle Intex pompen zoals een Intex filterpomp of Intex zandfilterpomp om het water schoon en helder te houden. Een zwembadpomp van Intex zorgt voor voldoende watercirculatie en filtert het vuil uit het water. 
Schoon water houd u alleen met een goede pomp Regulier filterpompen, zoutwatersystemen en
zandfilters Voor alle Intex zwembaden een geschikte filterpomp Intex filterpompen met Krystal Clear technologie. ook vervangbare filterpatronen en zwembad chloor los verkrijgbaar.

Intex filterpomp: soorten, prijzen & onderhoud

Een filterpomp vormt in elk zwembad een onmisbare schakel bij het op peil houden van de waterkwaliteit. De pomp zorgt voor de circulatie en de filter haalt alle vuildeeltjes uit het water. Je kunt kiezen uit twee filtersystemen: pompen met een los filterpatroon en zandfilterpompen. In dit artikel lees je meer over beide systemen en de aandachtspunten bij aanschaf van een intex filterpomp.

Intex pompen met filterpatroon

Dit type pomp werkt met losse filterpatronen en is vooral geschikt voor de wat kleinere intex zwembaden die niet al te veel filtercapaciteit vereisen. Deze zwembaden worden in de regel slechts korte tijd opgezet en worden na het seizoen weer netjes opgeborgen.

Intex pompen met een los filterpatroon (cartridge) zijn vrij goedkoop maar hebben wel het nadeel dat je de filter eens om de drie à vier weken moet vervangen. Deze filters zijn niet duur maar na een aantal jaar kunnen de kosten toch wel gaan oplopen. Maak je slechts voor korte periodes gebruik van de pomp, dan volstaat dit type prima en hoef je geen dure zandfilterpomp aan te schaffen.

Intex zandfilterpomp

Zandfilterpompen zijn duurder dan standaard filterpompen met een los patroon maar ze filteren het water erg goed. Bovendien hoef je met dit systeem geen filterpatronen meer te vervangen. Je dient de pomp slechts eenmalig met zand te vullen. Dit zand heeft een fijne structuur waardoor het alle verontreinigingen in het water goed kan opvangen.

Eens in de zoveel tijd kun je de filter in de ‘backwash’ positie zetten waardoor het zand vanzelf schoon gespoeld wordt. Dit type pomp is vooral geschikt voor de wat grotere opbouw- en inbouw zwembaden. Het zand in de filter moet een keer om de drie jaar vervangen worden.

Waar op letten bij aanschaf van een intex filterpomp?

Bij aanschaf van een pomp kun je op de volgende zaken letten: de capaciteit van de pomp tegenover uw waterinhoud en daarbij de diameter van de aansluiting en de plaats waar de pomp komt te staan. Groter is niet altijd beter, te groot is zelf onmogelijk. Vraag het ons.

Subcategorieën

 • Cartridge Filterpomp

  Cartridge filterpompen maken gebruik van een filtercartridge om vuil uit het zwembadwater te filteren. Het zwembadwater stroomt door de filterpomp en alle viezigheid blijft achter in de cartridge. onze cartridge zwembadpompen zijn er in verschillende groottes, die oplopen in pompsterkte. Welke pompcapaciteit jij nodig hebt is vooral afhankelijk van de grootte van je zwembad, maar voor elk formaat zwembad is een geschikte cartridge zwembadpomp te vinden.

  Filter uw zwembad snel en houd het lang schoon. 

 • Zandfilterpomp

  Zandfilterpompen maken gebruik van een zandbed om vuil uit het zwembadwater te filteren. Het zwembadwater stroomt door de filterpomp en alle viezigheid blijft achter in het zand. De Intex en Comfortpool zandfilterpompen zijn er in verschillende groottes, die oplopen in pompsterkte. Welke pompcapaciteit jij nodig hebt is vooral afhankelijk van de grootte van je zwembad, maar voor elk formaat zwembad is een geschikte Intex & Comfortpool  zandfilterpomp te vinden.

 • Zwembad filters

  De filtercartridge is het belangrijkste onderdeel van een zwembadfilterpomp, hiermee wordt alle viezigheid uit het zwembadwater gefilterd. Voor echt schoon zwembadwater is regelmatig schoonmaken en vervangen van de filtercartridge essentieel. Aangeraden wordt om de filter elke 2 weken te vervangen. Welke zwembadfilter jij nodig hebt? Dat hangt af van het type zwembadfilterpomp dat je hebt:

  Cartridge:


  - Intex cartridge filterpomp 1.250 L/uur: type H
  - Intex cartridge filterpomp 2.271 L/uur: type A
  - Intex cartridge filterpomp 3.407 L/uur: type A

  - Intex cartridge filterpomp 5.678 L/uur: type A
  - Intex cartridge filterpomp 9.463 L/uur: type B
  - Intex opblaasbare SPA: spa filter

  Filter glas parels & filter zand:

  Zandfilterpomp zand en glas in grote zakken. Past bijvoorbeeld in alle Intex, Comfortpool en Bestway pompen. 

  Filterbolletjes:

  Filterbolletjes zijn er voor zandfilterpompen en cartridge pompjes. Was handig uw katoenen filter bolletjes uit en hergebruik ze vele malen. 

 • Filterpomp adapters

  Vele zwembaden en velen soorten pompen. Wij leveren alle soorten zwembad adapters, koppelingen en onderdelen. Koppel al uw Intex, Bestway of Comfortpool pompen aan uw zwembad. 

  Staat uw pomp of zonnecollector ver van uw zwembad? Ook zwembadslang leveren wij in alle soorten, kleuren, maten, dikte en lengtes. Wij snijden de lengte af die u nodig heeft. tot wel 100 meter aan 1 stuk leverbaar. 

 • Pomp accessoires

  Staat uw pomp of zonnecollector ver van uw zwembad? Ook zwembadslang leveren wij in alle soorten, kleuren, maten, dikte en lengtes. Wij snijden de lengte af die u nodig heeft. tot wel 100 meter aan 1 stuk leverbaar.

  Sluit uw slang handig aan met een bypass er tussen zodat u het water door de slang en apparaten kunt opleiden.

  Wilt u handig automatisch chloor toevoegen, of wilt u helemaal overstappen op zout? kijk hier naar alle oplossingen.

  Kijk in deze rubriek

Actieve filters