Compact Solar Panel Board Single
search
 • Compact Solar Panel Board Single

Compact Solar Panel Board Single

€ 87,00
Inclusief belasting

Comfortpool Solar Panel Board Single

Dit solar panel is een eenvoudige en goedkope manier van zwembadverwarming. Deze zwembadverwarming bestaat uit een paneel met enkele zwarte buizen, waar het zwembadwater doorheen wordt geleid en de warmte die er op valt meeneemt naar het zwembad. 

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Webwinkelkeur

Comfortpool Compact Solar Panel Single

Dit solar bord is een eenvoudige manier van zwembadverwarming. Kort samengevat bestaat een paneel uit enkele zwarte buizen, waar het zwembadwater doorheen wordt geleid. Wanneer de zon op een paneel schijnt, geven de buizen de warmte van de zon door aan het water. Het warmere water stroomt weer terug naar het zwembad, dat zo op een zonnige dag heel eenvoudig verwarmd wordt. Dit kan toch een paar graden schelen! Het solar panel single heeft verstelbare pootjes, zodat je hem op elk moment van de dag de zonnestralen optimaal kan laten opvangen.

Voordelen
 • Geen extra energiekosten
 • Eenvoudige installatie
 • Schuine opstelling voor optimale opname van zonnestralen
 • Mogelijkheid om meerdere solar panels achter elkaar te plaatsen
Kenmerken
  • Formaat: 1 solarpaneel van 78 x 78 x 5 cm
  • Aansluiting: Ø 32 en 38 mm
  • Capaciteit: ± 5 liter
  • Maximale waterdruk: 2 bar
  • Bereik steunpoten: 40 - 60 cm tot de grond
Tips
  • Plaats de panelen volledig in de zon en naar het zuiden gericht.
  • Laat het water op de warmste uren van de dag door de panelen stromen.
  • Een solarzeil op het bad voorkomt dat het water 's nachts erg afkoelt. 


Hoe werken het Solar Panel?

Het Solar Panel wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. De filterpomp pompt koud zwembadwater de panelen in, waar het vervolgens door de buizen op en neer stroomt. Ondertussen schijnt de zon op het paneel en neemt het koude water de warmte van de zon over, dankzij het speciale warmte-absorberend materiaal van de buizen. Zo warmt het zwembadwater op voordat het vervolgens terugstroomt naar het zwembad.

Hoeveel warmt het zwembadwater op?

Met een Comfortpool Solar Panel single naast je zwembad wordt het zwembadwater zo’n 3°C per dag opgewarmd. Deze 3°C is echter slechts een gemiddelde. Hoeveel jouw zwembadwater precies opwarmt is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de zonkracht, de locatie van het paneel, de buitentemperatuur en de hoeveelheid water in het zwembad.

Bypass kit

Een bypass aanleggen wanneer je een solar panel gebruikt is niet verplicht, maar absoluut aan te raden. Dit is mogelijk met een bypass kit. Daarmee bepaal je zelf of de (volledige) waterstroom vanaf de pomp door het solar paneel stroomt, of juist rechtstreeks terug naar het zwembad. Wanneer je meerdere solarpanelen installeert, is een bypass onmisbaar. Ook is een bypass van nut als je bijvoorbeeld 's nachts de filterpomp wilt laten draaien, en het water dus niet door het solar panel wilt sturen. Daarnaast is de bypass essentieel als de pompcapaciteit van jouw filterpomp te hoog is. Een te hoge waterdruk kan het solar paneel beschadigen en met de bypass kun je slechts een gedeelte van het water vanaf de pomp door het paneel sturen, wat de waterdruk verlaagt.

Meerdere Solar Panels

Heb je een groot zwembad of wil je sneller resultaat? Installeer dan meerdere solar panels achter elkaar. Om een extra solar aan te sluiten heb je de Solar Panel koppelslang nodig, per extra solar paneel één koppelslang. Let er bovendien op dat jouw filterpomp sterk genoeg is om het water door meerdere panelen te pompen. Wij adviseren je om voor elke 10.000 liter zwembadinhoud minstens één Solar Panel te plaatsen. Hieronder vind je een tabel met hoeveel dagen het duurt voordat de watertemperatuur is gestegen met 3°C, afhankelijk van het aantal solar panels dat je installeert *.

Zwembadvolume 1 solar panel 2 solar panels 3 solar panels 4 solar panels
4000 liter 1 0,5 0,4 0,3
14.000 liter 3,5 1,8 1,3 0,9
19.000 liter 4,8 2,4 1,9 1,2
22.000 liter 5,5 2,7 2 1,4

Garantie

De garantie op het Solar Panel is 2 jaar.  

 
Specificaties
Meer informatie
SKU CP-80022
Merk Comfortpool
Model Solar Panel Single
Geschikt voor Zwembadverwarming
Gewicht 5 kg
Capaciteit Max. 10.000 L / uur
Afmetingen (LxBxH) 75 x 75 x 40-60 cm
Afmeting verpakking 80 x 80 x 13 cm
Garantie 2 jaar
Materiaal product HDPE en polycarbonaat
CP-80022
11 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.