Zwembad warmtepomp eco
search
 • Zwembad warmtepomp eco
 • Zwembad warmtepomp eco
 • Zwembad warmtepomp eco

Zwembad Warmtepomp Eco +

€ 520,00
Inclusief belasting

Warmtepompen ECO +

ALLEEN ECO8 LEVERBAAR

De warmtepompen ECO zijn uniek vanwege hun hoge efficiëntie met een maximaal rendement door het gebruik van warme buitenlucht. U gebruikt dus minder energie om te verwarmen.

Eco warmtepompen: Eco +3 warmtepomp 3,5 kw
Aantal
Laatste items in voorraad

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Webwinkelkeur

Warmtepompen ECO +

In het hoogseizoen vraag ons naar de voorraden. 

De warmtepompen ECO zijn uniek vanwege hun hoge efficiëntie met een maximaal rendement van een COP 4,7. Voor elke gebruikte kW door de warmtepompen wordt 4 tot 6 kW afgegeven aan het zwembad. Warmtepompen gebruiken namelijk de energie van de zon door de warmte uit de buitenlucht te onttrekken en te absorberen. Om 1000 liter water 1 graad te verwarmen kost dat ongeveer 1,16 kw. De automatische vorst bescherming van deze warmtepompen zorgen ervoor dat er een beveiliging in werking treed wanneer de temperatuur lager wordt dan 8 graden. De warmtepomp slaat dan automatisch af. De ECO warmtepompen zijn erg eenvoudig te bedienen en zijn zeer geluidsarm. De compressor en ventilator maken opmerkelijk weinig geluid.

Titanium warmtewisselaar voor zwembad

De titanium warmtewisselaar is bestand tegen erosie van chloor en zout in het water. De warmtepompen kunnen het zwembad verwarmen van april tot oktober. De warmtepomp wordt geleverd inclusief rubberen trilvoetjes en een flow-switch. De ECO warmtepompen zijn dé warmtewisselaar voor uw zwembad. Standaard wordt deze warmtepomp verlijmd op 50 mm pvc. Om naar 32/38 mm flexibele slang te gaan heeft u 2x slangtule nodig (zie aanbevolen producten). Er wordt een RCD stekker los meegeleverd. U kunt dan kiezen om de warmtepomp af te monteren op een buitencontact of om de RCD stekker aan te sluiten. Wij adviseren altijd om bij een warmtepomp een bypass kit te nemen. Zie hiervoor de aanbevolen producten onderaan de pagina.

kenmerken

 • Automatische uistakeling wanneer de temperatuur lager wordt dan 8°.
 • Voorzien van een titanium warmtewisselaar die bestand is tegen erosie van chloor en zout in het water
 • Gemakkelijk de temperatuur controleren dankzij het LCD display
 • Inclusief flowswitch, aftapplug en trillingsdempers
 • Voorzien van een geluidsarme compressor en ventilator
 • Bypass kit is zeker nodig. 

MODEL: ECO 3 ECO 5 ECO 8 ECO 10 ECO 12
Max. inhoud zwembad 15 m3 20 m3 30 m3 45 m3 60 m3
Verwarmingscapaciteit 3,5 kW 4,5 kW 7,5 kW 9,5 kW 12 kW
Min. pompcapaciteit 4 m3 4,5 m3 4,5 m3 6,0 m3 7,0 m3
Opgenomen vermogen 0,73 kW 1,05 kW 1,25 kW 1,65 kW 2,23 kW
Nominaal stroomverbruik 3,3 A 5,0 A 5,7 A 7,5 A 10,6 A
Geluidsniveau 48 dB 48 dB 48 dB 48 dB 48 dB
Water aansluiting 50 mm 50 mm 50 mm 50 mm  50 mm
Gewicht 32 kg 39 kg 42 kg 57 kg 67 kg

Tips om het rendement van de Eco+ te verhogen

Een juiste installatie en gebruik van een warmtepomp is erg belangrijk om het zwembad goed op temperatuur te krijgen en te houden. Onze tips vindt u hieronder. 

 • Laat de pomp aan het begin voldoende uren draaien
 • Dek het zwembad af wanneer je niet zwemt
 • Volg goed de installatie-instructies in de handleiding

De werking van een ECO warmtepomp

De ECO zwembad warmtepomp van Eco+heeft een uiterst hoge efficiëntie en een maximaal rendement van 4,5 COP. Door de titanium wisselaar is het apparaat bestand tegen corrosie en erosie wat kan ontstaand door het chloor en zout in het water. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp aanzienlijk langer meegaat dan zijn tegenpolen die gemaakt zijn van RVS.

Door het gebruik van een geavanceerde, geluidsarme piston compressor en een geluidsarme ventilator is de warmtepomp unit vrijwel geruisloos. Hierdoor kunt u in alle rust zwemmen terwijl de warmtepomp aanstaat, zonder gestoord te worden door een constant achtergrond geluid.

De warmtepomp wordt geleverd inclusief rubber trilvoetjes en flow-switch.

Kenmerken

Hoge efficiëntie en een maximaal rendement van 4,4 COP
Automatische vorstbescherming
Uiterst eenvoudige handmatige bediening met thermostaatknop
Zeer geluidsarm
Titanium warmtewisselaar die bestand is tegen erosie

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijke ECO Zwembad Warmtepomp voor alle zwembaden
De ECO gebruikt R410a als koelmiddel. Dit is een milieuvriendelijk gas dat geen vervuilende werking heeft op de omgeving.

Warmtepomp zwembad verbruik

Bovendien gebruikt de ECO zwembad warmtepomp opmerkelijk weinig stroom. Tot wel 80% van de energie komt rechtstreeks van de zon. De energie van de zon wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater.

Vorstbescherming

Effectieve vorstbescherming op de ECO Zwembad Warmtepomp.
Indien de luchttemperatuur onder de 8 °C komt, wordt de pomp automatisch uitgezet door de geïntegreerde vorstbescherming. Dit beschermt de mechanismen tegen vorst, waardoor ze niet kapotvriezen wanneer de temperatuur onder het nulpunt komt.

De werking

In de warmtepomp wordt het gas in een gesloten systeem gecomprimeerd door een compressor.
Het gecomprimeerde gas, van ca. 60 graden, wordt door een titanium warmtewisselaar gestuurd waardoor de secundaire zijden het zwembadwater stroomt.
Nadat het gas zijn warmte heeft afgegeven aan het zwembadwater, wordt de druk van het gas verlaagd door middel van expansie.
Na het verlagen van de druk is de temperatuur van het gas laag en kan er weer nieuwe (duurzame) energie uit de buitenlucht worden toegevoegd door middel van een verdamper.

Volg de installatie-instructie goed op

Het is natuurlijk van essentieel belang dat de installatie van de warmtepomp op de juiste manier wordt uitgevoerd. Volg hiervoor de installatie-instructie die bij de warmtepomp geleverd wordt goed op. Daarnaast zijn er 4 basisregels:

1. Zet de warmtepomp altijd buiten de technische ruimte
De warmtepomp heeft vrije ruimte nodig om voldoende lucht op te kunnen nemen en weer vrij te laten. Zie regel 2 en 3.

2. Zorg dat de warmtepomp met de achterkant ongeveer 80cm van de technische ruimte staat / vrije ruimte heeft

3. De warmtepomp heeft deze ruimte nodig om voldoende lucht op te kunnen nemen / aan te kunnen zuigen. Als er bijvoorbeeld maar half zoveel lucht aangezogen kan worden dan nodig is, dan kan de warmtepomp ook maar half zijn werk doen.

Zorg dat de warmtepomp aan de voorkant (de kant waar de lucht wordt uitgeblazen) ten minste 250cm vrije ruimte heeft
De lucht die een warmtepomp uitblaast, is ijskoud. De 250cm vrije ruimte is belangrijk, zodat de lucht niet terug kan slaan op de warmtepomp; anders bevriest de warmtepomp.

4. Sluit de warmtepomp altijd aan met een bypass kit
Een bypass kit regelt dat de doorstroming van het water naar de warmtepomp goed is. Bij een te lage doorstroming duurt het veel langer voordat het gehele bad verwarmd is; minder water dus de pomp moet langer draaien. Bij een te hoge doorstroming duurt het ook langer, omdat er dan teveel water tegelijkertijd doorheen komt; het doorstromende water krijgt dan niet de gewenste temperatuur mee.

CP-16020
2 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.