Zwembad Warmtepomp Pro
search
 • Zwembad Warmtepomp Pro
 • Zwembad Warmtepomp Pro
 • Zwembad Warmtepomp Pro
 • Zwembad Warmtepomp Pro
 • Zwembad Warmtepomp Pro

Zwembad Warmtepomp Inverter Pro

€ 799,00
Inclusief belasting

Warmtepompen Inverter PRO 

De Inverter Pro 6 is een zwembad warmtepomp voorzien van Inverter technologie. Een inverter warmtepomp gaat slim en efficiënt om met zijn verwarmingscapaciteit. 

Pro warmtepompen: Inverter Pro +6 warmtepomp
Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Webwinkelkeur

Warmtepompen Inverter PRO 

De Inverter Pro 6 is een zwembad warmtepomp voorzien van Inverter technologie. Een inverter warmtepomp gaat slim en efficiënt om met zijn verwarmingscapaciteit. In tegenstelling tot traditionele warmtepompen draait de Inverter Pro niet constant op vol vermogen, maar schakelt automatisch over op een een energiebesparende stand als dit mogelijk is. De warmtepomp werkt dus nooit harder dan nodig is, en dit scheelt enorm in energieverbruik.

Op het gebied van zwembadverwarming is een warmtepomp de beste methode: energiezuinig en met het hoogste rendement. Een warmtepomp warmt het water op en houdt het daarna op een constante temperatuur (als de filterpomp aanstaat). Zo is het water altijd lekker warm wanneer jij een duik wilt nemen. De Inverter Pro warmtepomp werkt het meest efficiënt bij een buitentemperatuur tussen de 0 en 43°C, maar kan zeker ook gebruikt worden als het buiten nog kouder is. Er zit zelfs een ontdooifunctie op waardoor hij ook bij écht koud weer nog te gebruiken is.

Voordelen Inverter Pro
 • Meest energiezuinige warmtepomp
 • Zeer hoog rendement
 • Draait op variabel vermogen
 • Afvoer voor condenswater
 • Makkelijke bediening met display
 • Eenvoudig aan te sluiten
 • Optioneel: via een app op je telefoon de warmtepomp bedienen
Technische details
 • Max. zwembadgrootte: 28.000 L
 • Verwarmingscapaciteit 28°C: 6,5 kW
 • Verwarmingscapaciteit 15°C: 4,5 kW
 • COP waarde*: 8,8
 • Aansluiting: Ø 50 mm
 • Aanbevolen pompsterkte: 2 - 4 m³/uur
 • Formaat: 74 x 35 x 65 cm
 • Gewicht: 42 kg
Extra benodigdheden

Zwembad met Ø 38 mm aansluiting

 • Zwembadverwarming aansluitset
 • 2 x Verloop 50 mm > 32/38 mm

Zwembad met Ø 32 mm aansluiting

 • 2 x Verloop 50 mm > 32/38 mm
 • Zwembadslang Ø 32 mm

De Inverter Pro serie


De Inverter Pro warmtepomp is de meest energiezuinige Comfortpool warmtepomp. De Inverter Pro schakelt uit zichzelf zo vaak mogelijk over op de energiezuinige stand, en draait hierdoor nauwelijks op volle kracht. Zodra de watertemperatuur een beetje zakt brengt de Inverter Pro deze met het minst mogelijk vermogen weer op peil. De warmtepomp draait dus vooral op een gemiddeld of laag verwarmingsvermogen, wat leidt tot een optimaal rendement en ultieme energiebesparing. Zo heb jij een lekker warm zwembad én een lage energierekening.


Hoe werkt de warmtepomp?


In de warmtepomp stroomt een koudemiddel, en dit koudemiddel neemt warmte uit de buitenlucht op. Het kan altijd bruikbare warmte uit de lucht halen, ook wanneer het buiten nog best koud is. Het koudemiddel wordt zo steeds warmer en verdampt tot een gas. Dit gas stroomt vervolgens in de compressor waar het wordt samengedrukt (gas onder hoge druk wordt namelijk heel warm). Het verhitte gas stroomt daarna langs de leiding met koud zwembadwater, het water warmt op en stroomt vervolgens lekker warm weer terug naar het zwembad. Ondertussen, dankzij het afgeven van zijn warmte aan het zwembadwater, koelt het koudemiddel af en wordt opnieuw vloeibaar, waarna het hele proces opnieuw begint.


Energiezuinige inverter technologie


Een inverter warmtepomp werkt met een variabel verwarmingsvermogen, in tegenstelling tot de traditionele aan/uit-warmtepomp die altijd op een constant toerental en volledig vermogen werkt. Aan het begin van het seizoen draait de Inverter Pro op vol vermogen om het koude water snel op te warmen. Vervolgens handhaaft hij deze temperatuur en schakelt over op een energiebesparende stand. Wanneer de temperatuur van het water zakt brengt hij deze met het minimale vermogen dat nodig is weer op peil. Deze inverter technologie bespaart zo zeer veel energie, tot maar liefst 60% ten opzichte van een reguliere warmtepomp! 

WIFI-module (optioneel)


De Comfortpool Inverter Pro heeft een optionele WIFI-module, deze kun je er los bij bestellen. Een kastje dat op de Inverter Pro warmtepomp geplaatst kan worden, waarmee de warmtepomp zich kan verbinden met het wifi-netwerk bij jou thuis. Door vervolgens de 'Smarter Pool' app op je telefoon of tablet te installeren kun jij via vanuit je luie stoel de warmtepomp bedienen en allerlei info bekijken, zoals de huidige temperatuur van het zwembadwater of op welk vermogen de warmtepomp op dat moment draait.


Extra benodigdheden


Om de Inverter Pro warmtepomp aan te sluiten heb je wat extra onderdelen nodig om hem tussen de filterpomp en het zwembad te installeren. Voor een zwembad met Ø 38 mm aansluitingen heb je de zwembadverwarming aansluitset nodig en twee verloopjes van 50 mm naar 32/38 mm (tijdelijk niet leverbaar). Heb je een zwembad met Ø 32 mm aansluitingen? Dan heb je géén aansluitset nodig, maar een stuk zwembadslang Ø 32 mm, een slangklem en ook de twee verloopjes van 50 naar 38/32 mm (tijdelijk niet leverbaar).


Welke Inverter Pro warmtepomp is geschikt voor mijn zwembad?


Welke inverter warmtepomp bij jouw zwembad past is vooral afhankelijk van de grootte van het bad. De warmtepomp moet namelijk voldoende capaciteit hebben om al het zwembadwater effectief te kunnen verwarmen. In deze tabel staan de belangrijkste gegevens van alle warmtepompen uit de Comfortpool Inverter Pro serie. Let vooral op de verwarmingscapaciteit en de maximale zwembadgrootte. Overcapaciteit van de warmtepomp mag natuurlijk altijd, maar ondercapaciteit wordt niet aangeraden. Kijk gelijk even naar de minimale pompsterkte, om te zien of je filterpomp sterk genoeg is voor de warmtepomp van jouw keuze.

Specificatie

PRO+ 6

PRO+ 8

PRO+ 9

PRO+13

PRO+17

Prijs

 € 

€ 

€ 

€ 

Zwembadgrootte

28.000 liter

35.000 liter

40.000 liter

55.000 liter

55.000 liter

Pompsterkte

va 4 m³ per uur

va 4 m³ per uur

va 4 m³ per uur

4 - 6 m³ per uur

6 - 8 m³ per uur

Verwarmingscapaciteit bij 28°C

6,5 kW

8 KW

9.5 KW

12.5 KW

16,5 kW

Verwarmingscapaciteit bij 15°C

4,5 kW

6 KW

7 KW

9 KW

11,5 kW

Geluidssterkte (10 m)

45 Decibel

45 Decibel

45 Decibel

45 Decibel

45 Decibel

Materiaal wisselaar

Titanium

Titanium

Titanium

Titanium

Titanium

Gewicht

+/- 40 kilogram

+/- 45 kilogram

+/- 48 kilogram

+/- 50 kilogram

+/- 60 kilogram

 

 

 

 

 

De COP-waarde beschrijft het energieverbruik en rendement van een warmtepomp. Een COP van 9, bijvoorbeeld, betekent dat de warmtepomp met 1 kW energie 9 kW warmte kan afgeven.

COP waarde                                        Pro 6     Pro 8   Pro 9    Pro 13

COP waarde bij 26°C (20% capaciteit)   10        9,5       10       11

COP waarde bij 26°C (50% capaciteit)   8,8       8,2      8,6       9,5

COP waarde bij 26°C (100% capaciteit) 5,8       5,6      5,7      5,9

CP-16006
4 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.