Zwembad Warmtepomp Pro 13

Nieuw product

Warmtepompen PRO + 13

De warmtepompen Pro + zijn uniek vanwege hun hoge efficiëntie met een maximaal rendement met zelfs gebruik met -5 buitenlucht. U gebruikt dus minder energie om te verwarmen. 

Meer details

1 749,00 € incl. btw

Meer informatie

Warmtepompen PRO + 13

Een warmtepomp is de beste methode om uw zwembadwater te verwarmen. Binnen onze categorie warmtepompen zijn de Pro+ warmtepompen de best leverbare warmtepompen. Deze pompen kunnen verwarmen bij een omgevingstemperatuur tot 5 graden vorst. Daarnaast zijn de Pro+ warmtepompen zuiniger in stroomverbruik. (in vergelijking met de Eco warmtepomp). 

Door de hoge kwaliteit van de compressor en ventilator produceert de Pro+ warmtepomp opvallend weinig geluid. De warmtepomp is voorzien van een LCD scherm met informatie over watertemperatuur en en drukmeter.

Titanium warmtewisselaar voor zwembad

De titanium warmtewisselaar is bestand tegen erosie van chloor en zout in het water. De warmtepompen kunnen het zwembad hele jaar door verwarmen. De warmtepomp wordt geleverd inclusief rubberen trilvoetjes en een flow-switch. De Pro warmtepompen zijn dé warmtewisselaar voor uw zwembad. Standaard wordt deze warmtepomp verlijmd op 50 mm pvc. Om naar 32/38 mm flexibele slang te gaan heeft u 2x slangtule nodig (zie aanbevolen producten). Er wordt een RCD stekker los meegeleverd. U kunt dan kiezen om de warmtepomp af te monteren op een buitencontact of om de RCD stekker aan te sluiten. Wij adviseren altijd om bij een warmtepomp een bypass kit te nemen. Zie hiervoor de aanbevolen producten onderaan de pagina.

kenmerken

  • Automatische uistakeling wanneer de temperatuur lager wordt dan 8°.
  • Voorzien van een titanium warmtewisselaar die bestand is tegen erosie van chloor en zout in het water
  • Gemakkelijk de temperatuur controleren dankzij het LCD display
  • Inclusief flowswitch, aftapplug en trillingsdempers
  • Voorzien van een geluidsarme compressor en ventilator
  • Bypass kit is zeker nodig. 

Specificatie

PRO+ 5

PRO+ 7

PRO+ 10

PRO+13

PRO+ 18

Artikelnummer

7008312

7008313 

7008314

7008315

7008316

Zwembadgrootte

20.000 liter

30.000 liter

45.000 liter

60.000 liter

90.000 liter

Pompsterkte

4  m3 per u

4 m3 per u

5 m3 per u

7,0 m3 per u

8,0 m3 per u

Vermogen

0,8 KW

1,1 KW

1,62 KW

1,64 KW

2,55 KW

Gemiddeld verbruik

3,6 Ampere

5,0 Ampere

7,5 Ampere

9,2 Ampere

12,2 Ampere

Geluidssterkte (10 m)

39 Decibel

40 Decibel

40 Decibel

43 Decibel

44 Decibel

Materiaal wisselaar

Titanium

Titanium

Titanium

Titanium

Titanium

Gewicht

40 kilogram

56 kilogram

57 kilogram

67 kilogram

78 kilogram

 

 

 

 

 

 

Een juiste installatie en gebruik van een warmtepomp is erg belangrijk om het zwembad goed op temperatuur te krijgen en te houden. Onze tips vindt u hieronder. 

  • Laat de pomp aan het begin voldoende uren draaien
  • Dek het zwembad af wanneer je niet zwemt
  • Volg goed de installatie-instructies in de handleiding

De werking van een PRO warmtepomp

De PRO zwembad warmtepomp van PRO+heeft een uiterst hoge efficiëntie en een maximaal rendement van 4,5 COP. Door de titanium wisselaar is het apparaat bestand tegen corrosie en erosie wat kan ontstaand door het chloor en zout in het water. Dit zorgt ervoor dat de warmtepomp aanzienlijk langer meegaat dan zijn tegenpolen die gemaakt zijn van RVS.

Door het gebruik van een geavanceerde, geluidsarme piston compressor en een geluidsarme ventilator is de warmtepomp unit vrijwel geruisloos. Hierdoor kunt u in alle rust zwemmen terwijl de warmtepomp aanstaat, zonder gestoord te worden door een constant achtergrond geluid.

De warmtepomp wordt geleverd inclusief rubber trilvoetjes en flow-switch.

Kenmerken

Hoge efficiëntie en een maximaal rendement van 4,4 COP
Automatische vorstbescherming
Uiterst eenvoudige handmatige bediening met thermostaatknop
Zeer geluidsarm
Titanium warmtewisselaar die bestand is tegen erosie

Milieuvriendelijk

Milieuvriendelijke PRO Zwembad Warmtepomp voor alle zwembaden
De PRO gebruikt R410a als koelmiddel. Dit is een milieuvriendelijk gas dat geen vervuilende werking heeft op de omgeving.

Warmtepomp zwembad verbruik

Bovendien gebruikt de PRO zwembad warmtepomp opmerkelijk weinig stroom. Tot wel 80% van de energie komt rechtstreeks van de zon. De energie van de zon wordt geabsorbeerd en overgedragen aan het zwembadwater.

Vorstbescherming

Effectieve vorstbescherming op de PRO Zwembad Warmtepomp.
Indien de luchttemperatuur onder de -5 °C komt, wordt de pomp automatisch uitgezet door de geïntegreerde vorstbescherming. Dit beschermt de mechanismen tegen vorst, waardoor ze niet kapotvriezen wanneer de temperatuur onder het werkende komt.

De werking

In de warmtepomp wordt het gas in een gesloten systeem gecomprimeerd door een compressor.
Het gecomprimeerde gas, van ca. 60 graden, wordt door een titanium warmtewisselaar gestuurd waardoor de secundaire zijden het zwembadwater stroomt.
Nadat het gas zijn warmte heeft afgegeven aan het zwembadwater, wordt de druk van het gas verlaagd door middel van expansie.
Na het verlagen van de druk is de temperatuur van het gas laag en kan er weer nieuwe (duurzame) energie uit de buitenlucht worden toegevoegd door middel van een verdamper.

Volg de installatie-instructie goed op

Het is natuurlijk van essentieel belang dat de installatie van de warmtepomp op de juiste manier wordt uitgevoerd. Volg hiervoor de installatie-instructie die bij de warmtepomp geleverd wordt goed op. Daarnaast zijn er 4 basisregels:

1. Zet de warmtepomp altijd buiten de technische ruimte
De warmtepomp heeft vrije ruimte nodig om voldoende lucht op te kunnen nemen en weer vrij te laten. Zie regel 2 en 3.

2. Zorg dat de warmtepomp met de achterkant ongeveer 80cm van de technische ruimte staat / vrije ruimte heeft

3. De warmtepomp heeft deze ruimte nodig om voldoende lucht op te kunnen nemen / aan te kunnen zuigen. Als er bijvoorbeeld maar half zoveel lucht aangezogen kan worden dan nodig is, dan kan de warmtepomp ook maar half zijn werk doen.

Zorg dat de warmtepomp aan de voorkant (de kant waar de lucht wordt uitgeblazen) ten minste 250cm vrije ruimte heeft
De lucht die een warmtepomp uitblaast, is ijskoud. De 250cm vrije ruimte is belangrijk, zodat de lucht niet terug kan slaan op de warmtepomp; anders bevriest de warmtepomp.

4. Sluit de warmtepomp altijd aan met een bypass kit
Een bypass kit regelt dat de doorstroming van het water naar de warmtepomp goed is. Bij een te lage doorstroming duurt het veel langer voordat het gehele bad verwarmd is; minder water dus de pomp moet langer draaien. Bij een te hoge doorstroming duurt het ook langer, omdat er dan teveel water tegelijkertijd doorheen komt; het doorstromende water krijgt dan niet de gewenste temperatuur mee.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Zwembad Warmtepomp Pro 13

Zwembad Warmtepomp Pro 13

Warmtepompen PRO + 13

De warmtepompen Pro + zijn uniek vanwege hun hoge efficiëntie met een maximaal rendement met zelfs gebruik met -5 buitenlucht. U gebruikt dus minder energie om te verwarmen.