Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp
search
 • Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp
 • Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp

Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp

€ 209,95
Inclusief belasting

Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp 6000 lpu

De PRIME zandfilterpomp pompt het zwembadwater rond en filtert al het vuil uit het water. De unieke vierkante filtertank zorgt voor een nog betere filtratie, voor nog schoner water.

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Webwinkelkeur

Zandfilterpomp Comfortpool PRIME 6 

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp is een krachtige zandfilterpomp. De vierkant gevormde filtertank zorgt voor een groter volume filtermateriaal, een groter contactoppervlak met het water en daardoor een nog betere filtratie dan conventionele ronde filtertanks. De PRIME filterpomp heeft een filtertank die je kunt vullen met filterzand, glasparels of filterbollen. Voordeel hiervan is dit type filter weinig onderhoud vergt. Waar je een filtercartridge elke 2 weken moet vervangen kunnen filterzand, glasparels of filterbollen het hele zwemseizoen mee.

Voordelen
 • Krachige zandfilterpomp
 • Optimale waterfiltratie
 • Groot filtertankvolume
 • Gemakkelijke, praktische bediening
 • Geschikt voor filterbollen, glasparels of zand
Details
  • Pompcapaciteit: 6.000 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 30.000 L
  • Aansluiting: Ø 32 / 38 mm
  • Volume filtertank: 19 liter
  • Zwembadslangen meegeleverd: nee
  • Niet zelfaanzuigend
Glasparels of filterbollen
  • Tip: Kies voor glasparels of filterbollen ipv filterzand.
   • Benodigde hoeveelheid glasparels:14 kg
   • Benodigde hoeveelheid filterbollen:560 g


Schoon gefilterd zwembadwater

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. De filtertank van de pomp wordt gevuld met filterzand, glasparels of filterbollen. Vervolgens wordt het zwembadwater door de tank gepompt en blijft alle viezigheid in het filterbed hangen. Elk vuildeeltje wordt zo uit het water gezeefd, en het schone water wordt weer terug het zwembad in gepompt. Bovendien zorgt de pomp ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze houden namelijk vooral van stilstaand water).

Praktische bediening, handige functies

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp is gemakkelijk te bedienen met de hendel bovenop de pomp. Door deze hendel te draaien start je verschillende functies van de zandfilterpomp in. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het filterbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen. 

Filterbollen, glasparels of filterzand

Wij adviseren we om de filterpomp te vullen met glasparels of filterbollen, in plaats van met zand. Glasparels gaan 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, bijkomend voordeel is deze uitwasbaar zijn én een stuk lichter en handzamer. Om de Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp te vullen heb je 560 g filterbollen, 14 kg glasparels of 20 kg filterzand nodig.

Geschikt voor mijn zwembad?

Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Comfortpool PRIME 6 zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 30.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.

Aansluiting op het zwembad

Een zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Heeft jouw zwembad een Ø 32 mm aansluiting? Dan kun je de Comfortpool BASIC 6 zwembadpomp zonder extra onderdelen zo aansluiten. Heb je een zwembad met Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je twee opties. Voor een Intex 38 mm zwembad kun je de grijze Comfortpool Connectorset gebruiken om de 38 mm slang vast te schroeven. Voor een zwembad met Ø 38 mm gladde slangaansluiting (zonder schroefdraad) heb je de Comfortpool adapter A nodig om de zandfilterpomp aan te sluiten. Let op, zwembadslangen en extra slangklemmen zijn niet meegeleverd met de pomp, deze dien je er apart bij te bestellen.

De Comfortpool PRIME zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of glasparels.

Garantie

De Comfortpool zwembadpomp heeft een garantietermijn van 1 jaar.

Specificaties
Meer informatie
SKU CP-4201
Merk Comfortpool
Model PRIME 6 zandfilterpomp
Geschikt voor Zwembaden tot 30.000 liter
Gewicht 7,9 kg
Capaciteit 6000 liter/uur
Afmetingen (LxBxH) 45 x 55 x 60 cm
Afmeting verpakking 34 x 53 x 46 cm
Garantie 1 jaar
CP-4201
7 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.