Zandfilterpomp 2000 l/u Zwembad filterpomp 4m3/h
search
 • Zandfilterpomp 2000 l/u Zwembad filterpomp 4m3/h

Zandfilterpomp 2000 l/u Zwembad filterpomp 3.5 m3/h

€ 149,00
Inclusief belasting

Intex zandfilterpomp 2m3/uur

Zandfilter pompen filteren schoner, sneller en beter dan een gewone papieren pomp. Zand hoeft maar 1 keer per 2 jaar ververst en u draait minder uren, dus ook veel goedkoper dan papieren pompjes.

Aantal

 

Beveiligingsbeleid

 

Leveringsbeleid

 

Webwinkelkeur

Intex zandfilterpomp 2m3/uur

De Intex zandfilterpomp maakt gebruik van filterzand of glasparels om het zwembadwater te filteren. Groot voordeel is dat dit zeer weinig onderhoud met zich meebrengt. In tegenstelling tot filtercartridges die elke 2 weken vervangen moeten worden gaat filterzand of glasparels jarenlang mee. De zandfilterpomp is bovendien een zeer krachtige zwembadpomp, en dus uitermate geschikt wanneer je extra zwembadaccessoires zoals solar verwarming of een warmtepomp wilt gebruiken. En met de ingebouwde timerfunctie kun je het laten draaien van de filterpomp plannen; 's nachts bijvoorbeeld, zodat je de volgende dag weer in een heerlijk schoon zwembad kunt duiken. Erg handig!

Voordelen
 • Optimale filtratie van zwembadwater
 • Watercirculatie remt groei bacteriën en algen
 • Extreem weinig onderhoud
 • Krachtiger dan cartridge zwembadpomp
 • Simpel in aansluiten en gebruik
 • Ingebouwde timerfunctie
Details
  • Pompcapaciteit: 3.500 L / uur
  • Max. zwembadinhoud: 10.000 L
  • Aansluiting: Ø 32 mm
  • Zwembadslangen meegeleverd: Ja
  • Lengte slangen: 2 x 440 cm
  • Lengte netsnoer: 360 cm
  • Max. opvoerhoogte: 3 m
  • Inclusief drukmeter
Glasparels of Filterbollen
Kies i.p.v. filterzand voor glasparels of filterbollen*.
  • Benodigde hoeveelheid glasparels: 8,5 kg
  • Benodigde hoeveelheid filterbollen: 200 gram


Schoon gefilterd zwembadwater

De Intex zandfilterpomp filtert het zwembadwater schoon. In de filterpomp wordt het zwembadwater door een zandbed gepompt. Alle viezigheid blijft in het zand hangen. Elk vuildeeltje dat groter is dan een zandkorrel wordt uit het water gezeefd, waarna het schone water weer terug naar het zwembad wordt gepompt. Tegelijkertijd zorgt dit rondpompen ervoor dat het zwembadwater constant in beweging is, waardoor algen, bacteriën en schimmels veel minder kans krijgen om zich te ontwikkelen (deze groeien namelijk vooral goed in stilstaand water).

Met 4 handige functies

Voor een optimale reiniging van jouw zwembad is de Intex zandfilterpomp uitgerust met 4 verschillende functies. Naast de standaard filterfunctie is er bijvoorbeeld de ‘backwash’, die al het opgehoopte vuil uit het zandbed spoelt zodat de zandfilterpomp weer op volle kracht kan filteren. Of de circulatiestand, die het water wel rondpompt maar niet filtert, ideaal voor bepaalde waterbehandelingen. En de afvoerfunctie, die het water uit het zwembad zuigt en afvoert, erg handig wanneer je na het seizoen je zwembad wilt legen.

Voor welke zwembaden?

Of deze pomp geschikt is voor jouw zwembad hangt vooral af van de zwembadgrootte. Een zandfilterpomp moet al het water in 4 à 5 uur kunnen filteren, alleen dan is er genoeg circulatie om het bad schoon te houden. De Intex 2 m³ zandfilterpomp is daarom geschikt voor zwembaden tot maximaal 10.000 liter. Let op dat wanneer je zwembadaccessoires op de pomp aansluit, zoals een zoutwatersysteem of zwembadverwarming, dit extra weerstand voor de pomp oplevert. In dat geval zul je misschien een zandfilterpomp met een hogere pompcapaciteit nodig hebben.

Aansluiting op het zwembad

De zandfilterpomp installeer je tussen de in- en uitlaat van het zwembad. Alle Intex zwembaden hebben óf een 32 mm aansluiting, óf een 38 mm aansluiting. Deze zandfilterpomp heeft een aansluiting van Ø 38 mm. Heeft jouw zwembad een Ø 38 mm aansluiting? Dan heb je alle benodigde aansluitstukken met het zwembad meegeleverd gekregen (inclusief de in- en uitlaatset 38 mm of aansluitset 38 mm), en hoef je dus geen extra onderdelen aan te schaffen. Heb je echter een zwembad met Ø 32 mm aansluiting? Dan heb je twee Intex connectors en een in- en uitlaatset 32 mm nodig om alles passend te maken.

Glasparels of filterbollen i.p.v. filterzand

Bij Zwembadgigant adviseren we om de filterpomp te vullen met glasparels of filterbollen, in plaats van met zand. Glasparels gaan 80% langer mee dan filterzand en reinigen het zwembadwater efficiënter. Daarnaast is het uitspoelen van het zandbed (de ‘backwash’) veel minder vaak nodig en verbruik je hier minder zwembadwater voor. Ook filterbollen reinigen het zwembadwater efficiënter dan zand, en zijn bovendien veel lichter en praktischer in gebruik. Om deze Intex zandfilterpomp te vullen heb je 5 kg glasparels of 200 gram filterbollen nodig.

De Intex zandfilterpomp wordt geleverd zonder filterzand, filterbollen of glasparels.

Garantie

De Intex zandfilter zwembadpomp heeft een garantietermijn van 2 jaar.

Specificaties
Meer informatie
SKU 26642GS
Merk Intex
Model Krystal Clear Zandfilterpomp - SX925
Geschikt voor Zwembaden tot 10.000 liter
Gewicht 8,21 kg
Afmetingen (LxBxH) 35 x 45 x 32 cm
Afmeting verpakking 35 x 45 x 32 cm
Garantie 2jaar
26642GS
4 Items
Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.