Solar mat

Profiteer optimaal van de warmte van de zon

Zwembadverwarming op zonne-energie is een goedkope manier om het water van uw zwembad te verwarmen. De aanschafkosten liggen een stuk lager dan bij een warmtepomp en er zijn geen gebruikskosten. Een Ideaale methode om bij mooi weer uw zwembadwater sneller te verwarmen.

Hoe het zonnepaneel mat werkt

Met behulp van uw zwembadpomp wordt er water door de zonnecollectoren gepompt. Het water wordt verwarmd door de zon als het in de donkere en warmte vasthoudende mat zit. Het verwarmde water stroom terug uw zwembad in.

De Solar Collector wordt tussen de filterpomp en de retourleiding naar het zwembad geplaatst. Wanneer de zon op de Solar Collector schijnt wordt het water op de terugweg naar het zwembad verwarmd. Het water is dan 3 à 5 graden warmer als het naar het zwembad terugstroomt. Als de Solar Collector de hele dag in de zon ligt kunt u zo uw gehele zwembad enkele graden per dag opwarmen. Hoeveel uw zwembad precies opwarmt is echter afhankelijk van vele factoren, zoals de zonkracht, de locatie van de solar collector, de begintemperatuur van het water en de buitentemperatuur.

Tips voor optimaal plezier van de solar zwembadverwarming:

  • Houd uw zwembad ’s nachts en op koudere dagen afgedekt om warmteverlies te voorkomen.
  • Zorg dat uw filterpomp op de warmste delen van de dag aanstaat om optimaal van de zon te profiteren. Gebruik hier eventueel een tijdschakelaar voor.
  • Plaats de Solar mat tussen filterpomp en de slang welke het gefilterde water terug naar het zwembad leidt. Als u gebruik maakt van een zoutwater systeem dient u deze na de Solar mat te plaatsen.
  • Plaats alleen de mat op een dak of andere verhoging als u een sterke zandfilter heeft.
  • Ontkoppel de zwembadverwarming in de herfst. Laat de verwarming leeglopen en berg de zwembadverwarming op om vorstschade te voorkomen. 
solar zwembadverwarming, zonne-collector zwembad verwarming mat

Actieve filters